Om MUNK

Nordic painting

Erkendelse i maleriet – 20 år som kunstner

MUNK blev til i 2021.

Jeg havde et behov for at ramme en nerve der ikke kunne ses i mine tidligere værker. Erkendelsen af, at elske maleriet højt og elske det simple men komplekse. For at finde ind til kernen endte jeg med at erkende med glæde, at jeg elsker pastelfarver og jeg elsker de motiver jeg allerede har lavet før. De ting kommer for alvor frem i dette nye udtryk.
Motiverne er en blanding af motiver jeg tidligere har arbejdet meget med. Vinger, munk-udtrykket, horn samt de indtryk jeg samler op i mit liv. Nu mikser jeg det sammen og holder mig i et langt mindre farverigt univers. Især farverne er vigtige i denne. Fra at have arbejdet med farveeksplosioner i 20 år, er min modenhed som kunstner ved at ramme. Nu skal vi holde alt det “vilde” inden bagved og netop lade det vilde vokse bag den pastelfarvede store flade på lærredet.

Udtrykket er tænkt som en del af “den næste generation af maleri” – en generation der altid er, hvor du er den nu. En kryptisk generation af mine munke, hvor man kigger ind i sig selv og så videre frem til den generation der er foran en. Er munken bare os? På den måde sætter portrætterne gang i en tankestrøm om, hvordan næste generation vil se ud og være når de kommer frem. Munkene er hentet i mit motivunivers og har måske/måske ikke relation til noget religiøst.


MUNK er et kunstnernavn for Steffen Martin (f.1976), en dansk maler, der har skabt sig et (lille) navn i den skandinaviske samtidskunstscene. Hans værker er kendetegnet ved en farverig og fantasifuld stil, der blander elementer af popkultur, mytologi og spiritualitet.

MUNK begyndte at male efter flere år som musiker. Han udviklede sin egen teknik, hvor han brugte akryl, oliepastel og spray på lærred. Han eksperimenterede med forskellige motiver, som vinger, munke, generationer og dyr. Han var også påvirket af graffiti, tegneserier og film, som han inkorporerede i sine malerier.

MUNK har udstillet sine værker på flere gallerier og kunstforeninger i Danmark og udlandet. Han har også deltaget i nogle af de mest prestigefyldte kunstudstillinger i landet, som Kunstnernes Efterårsudstilling og Den censurerede fynske kunstudstilling. Han har modtaget anerkendelse og ros fra både kritikere og publikum for sin originale og nyskabende kunst.

MUNKs kunst er et udtryk for hans personlige vision og oplevelse af verden. Han søger at skabe en åndelig forbindelse mellem sig selv, sine værker og sine beskuere. Han bruger pastelfarver til at skabe en drømmeagtig atmosfære, der inviterer til refleksion og undren. Han leger med kontraster og symboler, der udfordrer de gængse forestillinger om virkelighed og fantasi.

MUNK er en kunstner, der ikke er bange for at eksperimentere og udforske nye muligheder. Han er altid på udkig efter inspiration og læring fra andre kulturer, kunstformer og kunstnere. Han har et åbent sind og en nysgerrig sjæl, der driver ham til at udtrykke sig gennem maleri. Han er en af de mest spændende og originale stemmer i den skandinaviske samtidskunst.


Akryl, oliepastel og spray på lærred. Alle 100x90cm

CV (MUNK & Steffen Martin)

Uddrag af udstillinger
“Steffen Martin på fri fod”, Horsens Kunstgalleri
Galleri Nakke Hage, København
Gallery Hjorth, Horsens – GROUP SHOW, gruppeudstilling
Gallery Hjorth, Horsens – Brølende Kronhjort, gruppeudstilling – se artikel
Gallery Hjorth, Horsens, gruppeudstilling
Donn Roca Projects, Soloudstilling
Copenhart, Valby
DSTROKES, Malmö
DCF#, Odense. Den censurerede fynske kunstudstilling
“FYN” Galleri Nakke Hage, København
“Metropolis Outside” , Tobaksgården, Assens
Art Copenhagen, Forum | repræsenteret af Horsens Kunstgalleri, København
Yellow Arrow projekt, Odense
Galleri Python, København
Frederiksberg Kunstforening
Horsens Kunstgalleri
Ringe Bibliotek
Kunstnernes Efterårsudstilling 2021 (Den Frie)