5 almindelige måder at male på

  1. Olie-maleri: Olie-maleri er en klassisk teknik, hvor pigmenter blandes med oliemaling og påføres på en overflade. Det er en alsidig teknik, der giver mulighed for at skabe rige farver og dybde i maleriet, men det kræver også mere tid og tålmodighed på grund af tørringstiden for oliemaling.
  2. Akryl-maleri: Akryl-maleri er en hurtigere teknik end oliemaleri, da akrylmaling tørrer hurtigere. Det er en alsidig teknik, der kan anvendes på forskellige overflader og giver mulighed for både transparente og dækkende farver.
  3. Aquarelle: Aquarelle, også kendt som vandfarvemaleri, er en teknik, hvor pigmenter blandes med vand og påføres på papir eller andet porøst materiale. Det giver mulighed for bløde og gennemsigtige farver, men kræver også en mere omhyggelig og kontrolleret teknik.
  4. Gouache: Gouache er en lignende teknik som aquarelle, men med mere dækkende farver, da pigmenter blandes med vand og et bindemiddel som for eksempel arabisk gummi. Det kan anvendes på papir, træ og lærred og giver mulighed for en bred vifte af farver og effekter.
  5. Spraymaling: Spraymaling er en moderne teknik, der bruges til at skabe farverige og abstrakte malerier. Det kræver en vis teknisk færdighed og forståelse af farver og lagdeling for at opnå ønskede resultater, men giver mulighed for en række forskellige stilarter og effekter.